Spiegelsessies

Maak je je zorgen om je kind of word je getriggerd door bepaald gedrag? Het frustreert je, je kan het niet veranderen, je hebt al van alles geprobeerd of je bent volledig uitgeput. Je weet niet meer wat te doen en je wil zo graag dat je kind gelukkig is.

 

Onze kinderen houden ons een spiegel voor. Wanneer jij geraakt wordt door het gedrag van je kind, krijg je eigenlijk een uitnodiging om aan de slag te gaan met iets in jezelf dat aandacht nodig heeft of geheeld wil worden. Oude pijnen, overtuigingen of overlevingsmechanismen kunnen gespiegeld worden door je kind door middel van emoties, ontwikkeling of gedrag.  Zo vertellen ze op hun manier aan jou wat er in jou speelt en nu ruimte mag krijgen.

 

Spiegelsessies bieden je heel wat inzichten in het gedrag van je kinderen en in jezelf. Het is een uitnodiging om (opnieuw) te verbinden met stukjes in jezelf die je diep hebt weggestoken. Zodra je de boodschap van je kind leert zien en er aandacht en liefde aan geeft, kan je kind dit loslaten en kan jij een stukje in jezelf helen.

 

Elk kind heeft een unieke, persoonlijke boodschap voor de ouder. Als kindertolk® zal ik het probleem van je kind vertalen naar een boodschap voor jou. Je zal meer inzicht krijgen in jouw triggers, vanuit welke oude pijn je reageert en welk verhaal je bent gaan geloven over jezelf. Je leert vertragen, doorvoelen en voor jezelf te zorgen. Spiegelsessies herstellen de verbinding met het kind in jezelf en versterkt de verbinding met je echte kind.

 

Voor wie?

Alle ouders (moeders en vaders) die tegen bepaald gedrag van een kind aanlopen en daar graag verandering in zouden willen. Dit kan gaan over alles wat jou raakt, wat je moeilijk of vervelend vindt of wat je echt niet begrijpt. Zoals:

- een intens of (hoog)gevoelige kind

- woede-uitbarstingen

- een onzeker of angstig kind

- slaapproblemen, problemen met zindelijkheid of eetproblemen

- moeilijkheden op school of met vriendjes

- je kind wil niet luisteren

- lichamelijke, emotionele of psychologische klachten (ga altijd eerst naar een dokter!)

- ...

Als je bereid bent om naar jezelf te kijken door de ogen van je kind, dan ben je in staat om het gedrag te begrijpen en veranderen. Spiegelsessies zijn er voor kinderen van alle leeftijden. Je blijft de ouder van je kind.

 

Een Kindertolktraject® bestaat uit vier stappen: (minstens) drie gesprekken tussen een ouder en mezelf én een vertaling. Het kind hoeft dus niet aanwezig te zijn.

  • Intake: tijdens het eerste gesprek vertel je waar je tegen aan loopt bij je kind. Ik stel vragen over het gedrag of de situatie om het verhaal helder te krijgen.
  • Vertaling: na dit gesprek maak ik volgens de methodiek van Present Child® de vertaling (zonder de ouder).
  • Terugkoppeling: het tweede gesprek zal ik de vertaling met jou delen. Ik geef woorden aan de boodschap van je kind. Ik leg de behoefte en de vraag van je kind bloot zodat je het gedrag begrijpt en het kan veranderen. Je ontdekt wat je kind écht nodig heeft. Je komt weer in contact met je eigen innerlijk kind, doorvoelt oude pijnen en krijgt meer zicht op je overtuigingen.
  • Opvolging: na enkele weken spreken we opnieuw af om te kijken welke veranderingen zichtbaar zijn bij je kind en jou of waar je nog tegenaan loopt. We bekijken samen hoe verdere ondersteuning of opvolging er kan uitzien.

 

Elk gesprek duurt 1 à 1,5 uur en ook de vertaling duurt 1 uur. Per stap vraag ik €65 per uur (€95 voor anderhalf uur).

 

Woorden van een mama:

"In dit bericht wil ik aangeven hoe Sanny in haar spiegelwerk me kan ondersteunen in het proces van mama zijn. Ik vind het wonderbaarlijk en integer werk dat heel snel naar de kern gaat. De kern is eigenlijk altijd liefde, maar soms O zo moeilijk op te brengen voor onszelf. Door de gesprekken met Sanny besef ik hoe alles zo mooi en perfect samengaat. Je kind toont je waar jij op dat moment mee bezig bent in je innerlijk werk. En nodigt je met het gedrag uit om nog verder te groeien als persoon. Jeetje mama worden is een deep dive. En dan ineens voel je niet alleen liefde voor je kind, maar ook voor dat kleine meisje in jezelf. Dank je Sanny voor hoe liefdevol neutraal je in deze gesprekken staat. Wat mij betreft goud waard als mama en als mens. Ik ging bij Sanny ten rade omdat X nogal vocht tegen het slapen, alsook omdat hij zeer aanhankelijk kan zijn. Het is niet dat we dit dan oplossen, maar er verschuift wel degelijk iets in mezelf. Een innerlijk gevecht maakt plaats voor zachtheid. Ik voel me krachtiger en meer liefdevol. Dat is zo mooi als die twee kunnen samen gaan."

 

 

Gaan we samen op weg?

Tijdens een (online) gratis kennismakingsgesprek kan je voelen of ik de persoon ben die jou hierin mag begeleiden en kunnen we jouw vragen en noden helder krijgen.

 

Boek hier een gratis kennismakingsgesprek